Groot Denken over lokale zorg

Kinderen over nieuwe oplossingen om lokale zorg te verbeteren

Hoe blijft goede zorg betaalbaar en bereikbaar voor iedereen?

Negen kinderen uit groep 8 van de Koningin Wilhelminaschool in Leeuwarden werden uitgenodigd om als Raad van Stuur mee te denken met De Friesland Zorgverzekeraar. Welke initiatieven, producten en diensten dragen bij aan het vraagstuk dat we hebben samengevat als: Zorgen voor jezelf, zorgen voor elkaar?

Op maandag 22 juni 2015 presenteerden de negen kinderen hun uitwerkingen samen met de klas aan een team van beleidsmakers van De Friesland Zorgverzekeraar. Het team bestond uit verantwoordelijken voor algemeen beleid, marketing, communicatie, klantgerichtheid, ICT, HRM en samenwerkingen met zorginstellingen. We vatten deze professionals in dit verslag voor het gemak samen als ’de beleidsmakers’.

4 Denkrichtingen voor lokale zorg

Z

De Routeplanner voor zorg

Welke routes kies jij als je zorg nodig hebt?

Z

De Zorgbuttons

Mobiliseer mensen met helpende gedachten om beter voor zichzelf en elkaar te zorgen

Z

De ZorgWijze

Een virtuele steun en toeverlaat voor zorgvragen

Z

De ZorgMarkt

Een marktplaats voor vraag en aanbod van zorg

In het eboek Groot Denken over Lokale Zorg lees je de adviezen van de kinderen van de Raad van Stuur en de uitwerkingen van 4 prototypes van initiatieven, producten en diensten die bij kunnen dragen aan de hierboven genoemde centrale vragen.

’Groot Denken over…” is een serie publicaties van Raad van Stuur over nieuwe mogelijkheden en oplossingen die kinderen zien voor grote maatschappelijke vraagstukken.

De Friesland Zorgverzekeraar ziet de ideeën van de kinderen als bijdrage aan haar doelstellingen op het gebied van maatschappelijk ondernemen en concreet als inspiratiebron voor het initiatief van de Zorgwijzer. Daarnaast nodigt De Friesland Zorgverzekeraar graag allerlei belanghebbenden en belangstellenden uit om mee te denken en mee te werken aan nieuwe mogelijkheden voor betaalbare en toegankelijke zorg. Door op nieuwe manieren te kijken naar zorg-vraagstukken: door de ogen van een kind.

Lees hier het gratis eboek Groot Denken over lokale zorg.