Adriaan Wagenaar

 

 

Creative Business Innovator. Helpt ondernemende professionals om betekenisvolle ideeën te herkennen enuit te werken in prototypes en een implementatiestrategie.  Geeft keynotes en workshops over  hoe je van Groot Denken een routine maakt in je werk. Werkt graag met kinderen en managers aan maatschappelijke oplossingen.

 

 

 

 

 

Ik leer mensen en organisaties om hun innovatiekracht te vergroten door anders te kijken: door de ogen van een kind.

Over Adriaan Wagenaar

Adriaan Wagenaar is een ervaren spreker en creatief business innovator die een divers publiek kan inspireren op onderwerpen als innovatie, talentontwikkeling, werk, leiderschap, diversiteit, merkstrategie en toekomstscenario’s maken.

Hij nodigt jouw publiek uit om nieuwe oplossingen te vinden door specifieke onderwerpen op een nieuwe manier te bekijken: door de ogen van een kind. Hij is oprichter van Raad van Stuur en Open Minds Open World, waarin kinderen en managers samenwerken aan maatschappelijke oplossingen.

Adriaan spreekt op nationale en internationale podia en begeleidt workshops voor multinationals en MKB-bedrijven, ziekenhuizen en stichtingen.

Wat leer je in sessies met Adriaan?

R

Ontdek de 3 blinde vlekken die je stoppen om kansen te benutten die voor je neus liggen

R

Bedenk innovaties die maatschappelijk rendement opleveren

R

Maak van vindingrijkheid een routine

R

Verander je bedrijfscultuur van angst naar geluk

R

Maak beter gebruik van je Persoonlijk Kapitaal: financieel, creatief, menselijk, sociaal en spiritueel kapitaal

 

Adriaan wordt door organisaties vaak ingeschakeld om leiderschap, merkstrategie, innovatie en creativiteit te ontwikkelen. Opdrachtgevers zetten Adriaan in voor:

  • Externe Communicatie-adviseur voor strategische vraagstukken (leadership, brand positioning, learning & development, employer branding, product propositions, sustainability)
  • Creatieve sessies om nieuwe proposities en service concepten te bedenken op basis van trends en customer insights
  • Organiseren van de Creative Kitchen: een intensieve week bij jou op kantoor om samen te werken met betrokken teams en eventuele externe experts aan business proposities, strategie of creatieve concepten. High Energy High Impact.
  • Begeleiden van veranderprogramma’s waar ambitieuze ideeën en uitdagingen worden uitgewerkt samen met het veranderteam.
  • Tijdelijke projecten voor het ontwikkelen en uitwerken van producten en diensten in Minimal Viable Products (MVP) die financieel en maatschappelijk rendement koppelen.

 

 

 

Adriaan Wagenaar is een ervaren docent en trainer. Momenteel werkt hij als opleidingsmanager Bedrijfskunde bij Schouten & Nelissen University of Applied Sciences (SUAS). Van 2018 – 2020 werkte hij als docent, ontwikkelaar en coördinator aan de Academie voor Business Innovatie van Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Hij wordt regelmatig uitgenodigd voor gastcolleges en keynote presentaties op seminars en congressen, In het verleden verzorgde hij gastcolleges voor universiteiten als Rotterdam School of Management, Universiteit van Amsterdam en AOG School of Management in Groningen. Onderwerpen: Corporate Change, Authentic Leadership, Personal Leadership Skills and Scenario Thinking for marketeers. Adriaan wordt ook regelmatig ingezet door NCOI Education Group and Boertien Vergouwen Overduin om programma’s te verzorgen zoals Coaching Vaardigheden, Nima Marketing en Communicatie opleidingen, Inspirerend Leiderschap,HR Performance Management, Persoonlijke Groei en Mindfulness voor Managers.

 

 

 

 

Als merkstrateeg heeft Adriaan Wagenaar gewerkt voor reclamebureaus als FHV/BBDO en PMSvW/Y&R in Amsterdam. In 1994 startte hij zijn adviespraktijk Satori. Sinds die tijd werkte hij voor opdrachtgevers aan merkstrategie, toekomstscenario’s, klantgroep beschrijvingen en creatieve ontwikkeling voor reclamebureaus en grote nationale en internationale bedrijven. In 1996 begon hij met filosofiesessies tussen kinderen en managers voor Robeco Groep. Vanaf die tijd begonnen meer bedrijven hem te vrafen voor programma’s met managers en kinderen. Het was de geboorte van zijn initiatief Raad van Stuur in Nederland. Omdat ook internationale bedrijven belangstelling toonden om kinderen in lokale gemeenschappen bij strategie te betrekken, voert hij de programma’s voor de engelstalige markt onder de naam Open Minds Open World.

Clients

Since 1994 Satori worked for: Robeco, Rabobank, ING Bank, Fortis, ABNAMRO, De Baak, Nationale Nederlanden, Philips Corporate Design, ANWB, Nederlandse Staatsloterij, KPN, TNT Post, SCA Molnlycke. IKEA, Amnesty International, ENECO Energy, Oxfam NOVIB, Reed Elsevier Healthcare, KNSB, House of Performance, Univé, Plantlab, Platform Betatechniek, De Friesland Zorgverzekeraar.
“De presentatie van Adriaan Wagenaar was vooral een eyeopener voor veel van de deelnemers. Door de voorbeelden en vergelijkingen met kinderen en generaties die als rode draad door de presentatie liepen wist Adriaan niet alleen besef te creëren van het belang van vragen stellen en verbindingen leggen door verhalen te vertellen, maar gaf hij ook concrete ideeën om deze toe te passen op professioneel vlak”.
Gerard van Vliet

Directeur, Nederlandse Vereniging voor Commissarissen en Directeuren (NCD)

Aandrader! Adriaan heeft tijdens onze ALV de aanwezige leden de Kleine Cursus Groot Denken in een ietwat aangepaste vorm gegeven. Hij heeft zich daarbij uiterst snel en bekwaam ingelezen én ingeleefd in zijn publiek, waardoor de aanwezigen veel concrete informatie hebben opgedaan.

 

Fleur Imming

Senior communicatie adviseur, Brancheorganisatie Kinderopvang

“Kleine Cursus Groot Denken was een inspirerende bijeenkomst. Kern van de boodschap is: Focus op de mogelijkheden, hoe klein die soms ook lijken te zijn. Dat brengt je veel verder dan het blijven hangen in tegenwerpingen. Met die gedachtenlijn weet Adriaan creativiteit in mensen naar boven te brengen, waarvan ze zelf niet wisten dat ze erover beschikken’
Bertie Redeker, secretaris OCC”

 

Bertie Redeker

Secretaris, Stichting Opleidingen Contract Catering

‘Als eventmanager van IIA Academy heb ik de workshop ‘Kijken door de ogen van een kind’ Adriaan Wagenaar voor onze internal auditors georganiseerd. Ik vind het belangrijk om mensen anders te leren denken en nieuwe inzichten mee te geven. Iets anders aanbieden dan de geijkte trainingen, daar zijn we met elkaar in geslaagd met deze workshop. De deelnemers waren erg tevreden en geïnspireerd geraakt. Een aanrader!’
Annemiek van Raalten, eventmanager IIA Academy

 

 

Annemiek van Raalten

eventmanager IIA , Instituut voor Internal Auditors (IIA)

Nieuwsgierig? Laten we verder spreken.

Hoe kan ik je helpen om je team of je publiek te inspireren of om nieuwe producten of diensten te ontwikkelen? Laat het me weten.

Stuur me een bericht via het formulier hiernaast.

Bel 06 –  51543914 of email: adriaan (at)adriaanwagenaar.nl

3 + 3 =